Waar koop je perfecte babykleding?

Het draait niet altijd om hoe mooi de kleding is, soms zijn andere dingen meer belangrijk.

Posted by Janice on Arpil 9, 2019

Ouders kunnen vaak niet wachten tot ze hun pasgeboren baby dan eindelijk zelf in de kleding kunnen zetten. Want uiteraard is er al ver voor de geboorte allerlei babykleding gekocht. Het is goed te weten dat het bij babykleding niet altijd draait om hoe mooi de kleding is, maar zijn veel meer dingen belangrijk. Misschien zelfs wel veel belangrijker dan die piepkleine sportschoenen en dat kleine merk shirts.

Babykleding: zacht en rekbaar

Kleding die voor een bevalling vooral neutraal van kleur is omdat het zowel een zoon als een dochter goed moet staan. De kleding is zacht en om het je baby gemakkelijk aan te trekken ook bij voorkeur erg rekbaar. Het feit dat er ook veel met klittenband of knopen wordt gewerkt in het aanbod babykleding heeft te maken met het feit dat je zo geen problemen krijgt om kleding over het hoofd van de baby te trekken. Stel je bent in verwachting en je wilt alvast wat kleding aanschaffen, dan zijn zes rompertjes en vier setjes kleding genoeg. Uiteraard koop je ook alvast een mutsje en genoeg sokken. Je koopt ook alvast kleding in de vorm van een jasje of een vest en natuurlijk moet je baby straks meteen warme slofjes aan kunnen doen.

Lengte in centimeters staat gelijk aan de maat babykleding

De standaard babykleding begint vanaf maat 50, is je baby te vroeg geboren dan is er voor deze premature baby’s vaak ook kleding in de maten 44 en 48 beschikbaar. Het is heel gemakkelijk om de maten van kleding te onthouden; de lengte in centimeters staat namelijk gelijk aan de maat. Maat 50 is dus prima geschikt voor kinderen die vijftig centimeter zijn. Globaal kun je wat betreft de mate van kleding uitgaan dat de eerste twee maanden maat 50/56 het meest gedragen wordt en in de periode van drie tot zes maanden 62/68. Waarschijnlijk hoef je pas dan zelf weer eens kleding te kopen, want na de geboorte worden ouders en kind vaak overspoeld met babykleding. Het is een optie om al voor de geboorte aan te geven dat je ook graag babykleding in grote mate wenst. Nu blijkt dat veel gegeven babykleding niet eens gedragen wordt: de baby groeit snel en de collectie is kort na de geboorte enorm waardoor je baby niet eens de gelegenheid krijgt alles een keer aan te hebben.

Goede babykleding draagt comfortabel en is veilig

Wat goede babykleding is? Dat is in elk geval kleding voor de baby die comfortabel zit, zacht is en is gemaakt van natuurlijke stoffen als wol, badstof en katoen. Deze stoffen nemen namelijk zweet op. Babykleding moet altijd goed rekbaar zijn en kleding van denim en voorzien van een capuchon zijn zeker in de eerste periode niet heel geschikt. Goede kleding kun je gewoon wassen op 60 graden en het is beter om alle kleding eerst te wassen voor je baby het voor het eerst aan krijgt. Uiteraard wil je ook absoluut veilige babykleding. Vermijd dus kleding met delen die los kunnen raken en voor verstikkingsgevaar kunnen zorgen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Little Ace voor trendy babykleding!