Tips voor het uitzoeken en geven van babykleding.

Babykleding is natuurlijk altijd een goed cadeau om te geven bij een geboortefeest. Er is dan ook zo veel verschillende en schattige babykleding te vinden.

Posted by Janice on Januari 22, 2018

Babykleding is natuurlijk altijd een goed cadeau om te geven bij een geboortefeest. Er is dan ook zo veel verschillende en schattige babykleding te vinden. Maar soms is het nog erg moeilijk om de goede kleding te vinden, zeker als je er zelf niet bekend mee bent. Daarom hier wat handige tips, zodat jouw cadeautje een succes is!

Koop niet te weinig

Hoewel je zou denken dat de moeder tijdens de zwangerschap genoeg rompertjes klaar heeft liggen, vliegen ze er door heen. Een baby heeft nou eenmaal vaak ongelukjes. Ook groeien baby's er snel uit. Het is te begrijpen dat één rompertje geven dan ook karig is. Je kunt het beste een setje van een paar geven. Zo heeft het gezin er ook echt wat aan, en zit jouw gegeven romper niet meer in de wasmachine dan in het zicht.

Hou het makkelijk

Koop geen ingewikkelde kleding met ritsen, knopen of touwtjes. Baby's moeten ook 's nachts omgekleed worden, en de kleding moet ook vaak verwisseld worden. Ingewikkelde kleding is daardoor alleen maar irritant, en geen goed idee om te geven als cadeau.

Wasbaar op 40 graden

Kleding die je koopt moet wasbaar zijn op ongeveer 40 graden. De meeste moeders doen in één keer veel kleding in de was, en vergeten het dan ook snel als een bepaald kledingstuk bedoelt is voor handwas o.i.d.

Goed materiaal

Het is het fijnst voor het kind als het zachte materialen draagt, het beste is katoen. Dit schuurt niet langs de huid en zorgt daarom niet snel voor irritatie. Baby's hebben dan ook vaak een gevoelige huid.

Maten verschillen

Let goed op de maten bij het kopen van de kleding. De maten van babykledingmerken verschillen enorm ten opzichte van elkaar. Zo valt HEMA groot en Prénatal klein. Merken zoals NEXT DIRECT, en Petit Bateau hanteren geen maten, maar kijken naar de leeftijd van een kind. Het beste is om een broekje of truitje van het kind mee te nemen, om het op een ander kledingstuk te kunnen leggen en zo maten te kunnen vergelijken.