Tips voor het besparen op de kinderopvang

Gaat uw kind al naar de kinderopvang of bent u nog aan het oriënteren wat de beste en meest voordelige optie voor u zal zijn?

Posted by Janice on December 11, 2019

Gaat uw kind al naar de kinderopvang of bent u nog aan het oriënteren wat de beste en meest voordelige optie voor u zal zijn? Wij, van kinderopvang amsterdam west, helpen u hieronder met een aantal tips om zelfs te kunnen besparen op de opvang van de kinderen.

Openingstijden

Houdt goed de algehele openingstijden van de kinderopvang in de gaten. Voor een kinderopvang die van 8 tot 6 open is betaald u vaak veel minder dan een opvang die van 7 tot 7 geopend is. Wanneer u uw kindje al vroeg op zal halen, betekent het dus dat u voor al deze overige uren voor niks betaald.

Van elkaar overnemen

Is het u bijvoorbeeld opgevallen dat er meerdere kinderen vanuit de buurt naar dezelfde opvang als uw kind gaan of zullen gaan? Misschien is het dan eens een optie om de ouders aan te spreken om te kijken wat de mogelijkheden zijn. U hoeft natuurlijk niet alleen te besparen op de opvang zelf, maar ook de reis ernaar en weer terug brengt natuurlijk een aantal kosten met zich mee. Wellicht dat het mogelijk is een aantal afspraken te maken over het brengen van de kinderen. De ene keer u, de andere keer de ander.

Oppassen

Heeft u ouders met kinderen in de buurt wonen in dezelfde leeftijd van uw kleine, die wellicht nog niet naar school gaan of met z’n alle de naschoolse opvang bezoeken? U zou al honderden euro’s kunnen besparen wanneer u met z’n allen afwisselt voor één oppasdag in de week. Zijn er geen ouders op de opvang waarmee u dit initiatief zou kunnen starten maar bent u wel geïnteresseerd in het concept? Een gastouder zou een goed alternatief kunnen zijn. Deze rekenen vaak alleen de uren af waarvan u gebruik heeft gemaakt en hebben dus geen vast tarief zoals bij de kinderopvang. Ook opa’s en oma’s zouden zich kunnen registreren als gastouder. Wel wordt hiervoor het volgen van een kleine cursus gevraagd. Deze zou u onder andere ook kunnen volgen bij onze bso amsterdam west.